Nihad Trading

Și este ceva la care majoritatea consumatorilor și pacienților le este foame

Și este ceva la care majoritatea consumatorilor și pacienților le este foame

Colegiul American de Obstetricieni și Ginecologi din 2011 a aprobat DIU și implanturile ca. "cele mai eficiente forme de contracepție reversibilă disponibile" și "sigur pentru utilizare de către aproape toate femeile în vârstă de reproducere." Un an mai târziu, grupul a clarificat din nou că ambele "trebuie oferite ca opțiuni contraceptive de primă linie pentru adolescenții activi sexual." De asemenea, lasă o marjă de eroare mai mare decât pastilele, care trebuie administrate la aceeași oră în fiecare zi, și prezervativele, care trebuie să fie la îndemână de fiecare dată când se întâmplă sex.

Probabil că putem oferi unora dintre acești părinți beneficiul îndoielii; este posibil să fie bine dacă fiicele lor aleg mai multe metode contraceptive invazive, atâta timp cât nu se întâmpla în spatele lor. Nu este surprinzător faptul că singurul factor care i-a făcut pe părinți să accepte mai mult toate formele de control al nașterilor a fost trecerea unei scări de șapte articole menită să măsoare dacă și-au recunoscut sau nu autonomia adolescentului.

Chiar și acum, mulți avertizează că DIU sunt cele mai bune pentru femeile în relații monogame, deoarece nu protejează împotriva ITS. Dar nici pastilele anticoncepționale nu fac asta. Motiv pentru care, indiferent de ce altă metodă de control al nașterii pot alege, fetele trebuie să folosească prezervative. Deci, de ce părinții se feresc de ei?

"Acceptabilitatea mai scăzută decât așteptată a prezervativelor reflectă probabil acceptabilitatea generală scăzută a părinților contracepției în general pentru fiicele lor," autorul principal Lauren Hartman mi-a scris într-un e-mail. "De asemenea, evidențiază importanța educării părinților despre importanța prezervativelor, atât pentru protecția împotriva ITS, cât și pentru sarcină."

Părinții care credeau că adolescentul lor ar putea face sex în anul următor au fost mai predispuși să accepte utilizarea contracepției de urgență și a prezervativelor. Autorii bănuiesc că nu au acceptat decât pe acești doi pentru că "părinții pot asocia aceste metode cu un singur episod de sex, mai degrabă decât să tolereze o relație sexuală continuă, care ar necesita o metodă contraceptivă mai permanentă."

Deoarece aproximativ o treime dintre fetele în cauză aveau vârste cuprinse între 12 și 13 ani, ar fi interesant să vedem părerile părinților lor defalcate în funcție de vârstă. Hartman s-a întrebat, de asemenea, dacă rezultatele ar fi putut fi diferite dacă părinții ar fi fost întrebați despre oferirea prezervativelor fiilor lor.

Dar chiar prima frază a studiului nu a putut stabili miza mai clar: "Incidența sarcinilor neintenționate și a infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS) rămâne ridicată la adolescenți." Dacă părinții nu se pot simți confortabil cu fetele care practică sex în siguranță, vor fi obligați să accepte consecințele.

Jacky Naegelen / Reuters

Mark Twain a denunțat faimos trei tipuri de minciuni: minciuni, nenorociri nenorocite și statistici. În timp ce Twain însuși nu era statistician, el a dat peste o idee importantă. Medicii, oamenii de știință și publicul larg ar trebui să fie prudenți cu privire la acceptarea multor rapoarte de cercetare la valoarea nominală. Simplul fapt că cercetătorii biomedici pot găsi o relație semnificativă statistic între o sănătate bună și un anumit medicament, supliment nutritiv, modificare dietetică sau dispozitiv medical nu stabilește de fapt că este sănătos. În funcție de cine analizează statisticile și de cum, numerele pot minți și, în unele cazuri, ne pot atrage spre pierzare.

Luați în considerare vitamina E, care este de fapt un grup de compuși solubili în grăsimi necesari pentru o sănătate bună. Vitamina E este un tip de antioxidant, ceea ce înseamnă că interferează cu producția de specii de oxigen foarte reactive atunci când grăsimile sunt oxidate. Pe această bază, susținătorii au crezut odată că suplimentarea cu vitamina E ar produce o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea ratelor de boli de inimă și cancer și creșterea longevității. Studiile timpurii au oferit suport statistic pentru acest punct de vedere. Cu toate acestea, acum se pare că suplimentarea cu vitamina E nu numai că nu este asociată cu scăderea mortalității la adulți, ci de fapt o poate crește ușor.

Un medicament poate reduce în mod fiabil tensiunea arterială sau nivelul colesterolului, dar nu oferă niciun beneficiu atunci când vine vorba de reducerea atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale sau a prelungirii vieții.

Când cercetările găsesc o relație pozitivă între o anumită intervenție și o sănătate bună, în ciuda faptului că nu există o astfel de relație pozitivă, noi o numim o constatare fals pozitivă. Există multe motive pentru care constatări fals pozitive apar frecvent atât în ​​presa populară, cât și în literatura științifică. Aceste motive au fost frumos rezumate de profesorul John Ioannidis de la Universitatea Tufts din, "De ce cele mai multe rezultate ale cercetărilor publicate sunt false." Mai simplu spus, unele modele de cercetare fac mai probabil ca rezultatele cercetărilor raportate să fie false decât adevărate, în parte, deoarece o mare parte a cercetării doar amplifică prejudecățile preexistente.

Oricine ia decizii de sănătate și stil de viață pe baza literaturii științifice sau a rapoartelor constatărilor sale în presa populară trebuie să înțeleagă aceste capcane. Una dintre cele mai importante preocupări este amplitudinea largă a cercetătorilor în definirea rezultatelor și proiectarea studiilor. În multe cazuri, rezultatele raportate sunt foarte departe de sănătate. De exemplu, un medicament poate reduce în mod fiabil tensiunea arterială sau nivelul colesterolului, dar nu oferă niciun beneficiu atunci când vine vorba de reducerea atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale sau a prelungirii vieții. În unele cazuri, astfel de medicamente produc o serie de efecte secundare nedorite, iar în altele se dovedesc a crește rata mortalității.

Îmbunătățirea unui parametru de sănătate izolat, cum ar fi tensiunea arterială, nu ne face neapărat mai sănătoși în general. Pentru a lua un caz extrem, avem de mult timp la dispoziție o substanță extrem de eficientă împotriva tensiunii arteriale crescute. Nimeni, indiferent cât de mare este tensiunea arterială, https://produsrecenzie.top/wortex/ nu va rămâne hipertensiv după ce o va lua. De fapt, nu există nicio substanță cunoscută de medicină care să poată produce o reducere mai mare a tensiunii arteriale. Dezavantajul este că substanța în cauză este o otravă extrem de letală. Când medicii se gândesc dacă trebuie sau nu să prescrie un medicament, trebuie să ne uităm la efectul acestuia asupra întregului pacient, nu doar la o anumită valoare de laborator.

O altă capcană majoră se referă la stimulentele puternice pentru a produce rezultate pozitive. O mulțime de cercetări privind medicamentele și dispozitivele medicale sunt finanțate de corporații care caută profit, care au un interes puternic în ceea ce privește investițiile lor fructificate. Cu cât investește o astfel de companie în dezvoltarea unui nou medicament sau dispozitiv, cu atât devine mai urgentă o rentabilitate substanțială a investiției respective. Același lucru este valabil, deși poate într-un grad mai mic, pentru cercetarea finanțată din fonduri publice. În ambele cazuri, persoanele care nu pot demonstra că banii acționarilor sau ai contribuabililor au fost cheltuiți bine pot suferi pentru asta.

Egaz Moniz a primit Premiul Nobel pentru Medicină pentru dezvoltarea unei forme de lobotomie frontală, dar cercetătorii care au arătat ulterior raportul său scăzut beneficiu / risc nu au fost recunoscuți în mod similar.

Un exemplu important al acestei tendințe este raportarea eficacității antidepresive. O analiză a articolelor din literatura științifică a concluzionat că eficacitatea și raportul beneficiu / risc al celei mai populare clase de antidepresive au fost mult exagerate. De exemplu, din 74 de studii înregistrate la Food and Drug Administration, 37 care au prezentat rezultate pozitive au fost publicate în reviste, în timp ce 22 care au prezentat rezultate negative nu. Mai mult, 11 studii care au arătat rezultate negative au fost publicate într-un mod care sugerează un rezultat pozitiv. În general, 94 la sută din studiile publicate au indicat un rezultat pozitiv, când doar 51 la sută au fost de fapt pozitive.

Pur și simplu, rezultatele pozitive sunt afaceri bune. Există bani de făcut de fiecare dată când un nou medicament sau dispozitiv este introdus pe piață. Atrage interesul publicului și oferă o copie bună a știrilor. Și este un lucru pe care majoritatea consumatorilor și pacienților le este foame. Nu ar fi minunat dacă ne-am putea scădea tensiunea arterială, ne vom îngusta talia, ne vom crește nivelul de energie, ne vom ridica starea de spirit și ne vom prelungi viața pur și simplu luând o pastilă nouă sau folosind un dispozitiv medical nou?

Stimulente similare se aplică cercetătorilor. Cariera medicilor și a oamenilor de știință depinde în parte de cât de mult interes generăm pentru descoperirile noastre și de cât de mult putem finanța cercetarea. În general, rezultatele pozitive sunt mult mai predispuse decât rezultatele negative la o prezentare la o întâlnire științifică sau la o publicație într-o revistă științifică. Premiile majore nu sunt practic niciodată acordate cercetătorilor pentru rezultate negative, inclusiv chiar rezultate care contrazic rapoartele pozitive anterioare. Egaz Moniz a primit Premiul Nobel pentru Medicină pentru dezvoltarea unei forme de lobotomie frontală, dar cercetătorii care au arătat ulterior raportul său scăzut beneficiu / risc nu au fost recunoscuți în mod similar.

În unele cazuri, echipe de cercetători se luptă între ele în căutarea unor rezultate semnificative statistic. Când se întâmplă acest lucru, probabilitatea ca cel puțin o echipă să obțină rezultate pozitive crește, în mare parte deoarece rezultatele improbabile devin mai probabile pe măsură ce creștem numărul de studii. Dacă o persoană aruncă o monedă, probabilitatea de a veni cu patru capete la rând este foarte mică. Pe de altă parte, dacă 100 de persoane aruncă o monedă de patru ori, există șanse mari ca cel puțin o persoană să obțină patru capete la rând. Dacă doar persoanele care obțin rezultate pozitive își raportează concluziile, va apărea ca și cum probabilitatea de a obține patru capete la rând este mult mai mare decât este cu adevărat.

Recomandat

Amnezia și Sinele care rămâne când memoria se pierde

La fel, un medicament poate avea un efect benefic puțin sau deloc. Dar dacă un număr suficient de cercetători efectuează studii pentru a-i evalua eficacitatea și dacă aceste studii sunt concepute în așa fel încât probabilitatea unui rezultat pozitiv este mare (de exemplu, căutând doar un efect foarte mic), atunci există o șansă bună ca unii cercetători să poată raporta rezultate pozitive. În astfel de situații, care sunt relativ frecvente, probabilitatea ca rezultatele pozitive să fie găsite poate fi nu numai mare, ci mai mare decât cea a rezultatelor negative. După cum a demonstrat Ioannidis, probabilitatea de a raporta rezultate false depășește adesea cea a rezultatelor adevărate.

În majoritatea cazurilor, este probabil puțin rău atunci când mănânci mai multe alimente bogate în antioxidanți, să folosești suplimente nutritive precum uleiul de pește sau să iei o tabletă suplimentară de vitamine în fiecare zi. S-ar putea să irosim bani, dar sumele implicate nu sunt în general mari și este foarte posibil să obținem unele beneficii din efectul placebo asociat cu credința că avem grijă de noi înșine. Însă atunci când astfel de medicamente și dispozitive costă sume mari de bani și prezintă riscuri substanțiale, ar trebui să ne gândim de două ori și apoi să ne gândim din nou înainte de a sări pe parada mofturilor care caracterizează adesea ritmul sănătății.

Cu toții ne dorim o comandă rapidă, o pastilă magică sau un dispozitiv care să compenseze alegerile noastre proaste, să ne promoveze sănătatea și să ne prelungească viața. Piața unui astfel de medicament ar merita o sumă imensă de bani. Din acest motiv, cineva va fi întotdeauna la îndemână să ni-l furnizeze, la un preț frumos. Dar, în ultimă instanță, trăirea cu înțelepciune contează cel mai mult. În ceea ce privește sănătatea, aceasta înseamnă să aveți o muncă semnificativă în viață (plătită sau nu), să mâncați moderat dintr-o mare varietate de alimente, să faceți exerciții cu moderare, să dormiți din abundență și să evitați excesul. Ultimele descoperiri ale cercetării nu oferă niciun substitut pentru a trăi bine.

Claude Fabry / Flickr

Oamenii cred că 250 de calorii sunt puțin sau mult pentru un candy bar? Potrivit cercetătorului Cornell, Jonathon Schuldt și 93 de studenți, depinde de culoarea etichetei.

Schuldt a cerut grupului să-și imagineze că le este foame în timp ce așteaptă pe o bandă de cumpărături. Apoi li s-a arătat imaginea unei bomboane cu etichetă Photoshopped roșu sau verde cu calorii. Când au fost întrebați despre factorii care ar putea afecta decizia lor de a cumpăra, studenții au perceput bara etichetată verde ca fiind mai sănătoasă decât cea roșie, în ciuda informațiilor calorice identice.

Mars, Inc.

Schuldt a efectuat, de asemenea, un experiment similar cu participanții online. Li s-au arătat bomboane cu etichete verzi sau albe și li s-a cerut să evalueze cât de sănătos a luat în considerare decizia lor cu privire la ce alimente să cumpere și să mănânce. Participanții care au acordat o importanță mai mare alimentației sănătoase au perceput candy-barul cu etichetă albă ca fiind mai puțin sănătos – dar nu a apărut un astfel de model când candy bar-ul avea o etichetă verde, din nou, în ciuda numărului identic de calorii.

Potrivit lui Schuldt, "Etichetele cu calorii verzi tamponează alimentele cu o nutriție relativ slabă, deoarece apar mai puțin sănătoase în rândul celor preocupați în special de alimentația sănătoasă."

Recomandat

De ce am scos cocaină din sifon

Așa cum știu cititorii cărții lui Michael Moss Sare, zahăr, grăsimi, mâna invizibilă a grupurilor-focus din industria alimentară ambalată este întotdeauna la lucru. Modificările minuscule, cum ar fi fundalul culorilor informațiilor despre calorii, pot face diferențe semnificative în percepție, astfel încât comercianții de alimente găsesc modalități de a sugera orice valori deduc consumatorii. Noroc, campanii de marketing social.

Implicațiile acestei cercetări pentru factorii de decizie politică sunt mai puțin clare. Aceasta sugerează că proiectarea etichetelor ar putea merita la fel de multă atenție – sau mai mult – ca informațiile nutriționale pe care le transmit. Este nevoie ca autoritățile de reglementare să administreze proprietățile imobiliare din față, în plus față de graficul nutrițional standardizat de pe eticheta din spate, pentru a avea o rugăciune de a efectua schimbări de comportament? Poate că Michael Bloomberg ar fi trebuit să opteze pentru reproiectarea etichetelor în locul limitărilor reale ale produsului.

Schuldt a realizat alte studii legate de percepțiile greșite ale consumatorilor. În 2012, el și doi colegi au sugerat că afirmații virtuoase, cum ar fi "organic" sau "Comerț echitabil," ar putea determina de fapt un consum excesiv. El a descoperit că atunci când consumatorii mănâncă ciocolată din comerțul echitabil, credeau că are mai puține calorii decât ciocolata care nu este din comerțul echitabil – un alt posibil motiv pentru avocații comerțului echitabil pentru a promova certificarea.

Etichetele contează și încă aflăm cum ne influențează în moduri mai puțin evidente.

Mecanismele de apărare împotriva ambivalenței emoționale ne înclină să îmbrățișăm pe deplin o parte și să o respingem pe cealaltă – ceea ce face compromisul aproape imposibil.

REL Waldman / Flickr

Vara trecută, în Colorado, am intrat într-o stație de alimentare în spatele unui camionet cu autocolante politice pe bara spate și pe geam. Un autocolant arăta un Obama în nuanțe roșii și a dat acest avertisment: Fii frică. Fii foarte fricos. Un altul afișa un ciocan și o seceră verzi, cu acest mesaj de rău augur: Verde este noul roșu.

Rusia comunistă a fost vrăjmașul americanilor – acolo, dincolo de Atlantic – dar pentru un sector larg al publicului, inamicul a apărut acum în interiorul granițelor noastre: președintele Obama, care se presupune că dorește să instaleze un regim comunist aici în Statele Unite; ecologiști liberali care vor tiraniza asupra celorlalți dintre noi dacă nu suntem vigilenți. America pare să fie angajată într-un alt război, dar în acesta, ambele părți ale conflictului sunt interne.

În timpul războiului, guvernele folosesc adesea propagandă pentru a insufla frică și ură cetățenilor lor, mobilizându-i împotriva unei amenințări existențiale.